Home

Nieuws 186 x bekeken

Japan vraagt Rusland om meer energie

Tokio/Moskou - Japan heeft Rusland om meer energie gevraagd om een mogelijk tekort door de aardbeving en tsunami van vrijdag op te kunnen vangen.

Dat meldde de Russische overheid zondag. De Russische premier Vladimir Poetin stelde alles te zullen doen om Japan te helpen. "Onze buren zijn geconfronteerd met enorme verliezen en een ware tragedie. Dit is een betrouwbare partner en we zullen alles doen om Japan met deze situatie te helpen'', stelde de premier.

Poetin zei de hulp te bieden, ondanks "de problemen die we uit het verleden hebben geërfd''. Dat lijkt een verwijzing te zijn naar het gesteggel tussen de twee landen over de Koerilen, een eilandengroep met veel grondstoffen en rijke visgronden. De discussie over het gebied laaide de afgelopen weken hoog op.

Of registreer je om te kunnen reageren.