Home

Nieuws 180 x bekeken

JBS doet voorlopig minder overnames

São Paulo - JBS S.A. zal in de nabije toekomst qua acquisities pas op de plaats maken. Het Braziliaanse vleesbedrijf wil eerst de hele serie concerns die het de laatste jaren overnam goed in JBS integreren. Dat heeft directeur Wesley Batista bekendgemaakt in een interview met diverse persbureaus.

De 40-jarige topman nam in februari de leiding over van zijn broer Joesley. JBS deed in de laatste zes jaar 14 overnames. Het bedrijf uit São Paulo nam in de VS onder andere Swift en Smithfield Beef over, en nam een meerderheidsbelang in de grootste pluimveeslachter ter wereld, Pilgrim’s Pride.

In eigen land werd het lokaal grote Bertin overgenomen. De extra kosten die overnames met zich meenemen, heeft JBS nu achter zich gelaten, aldus Batista. “We hebben gezaaid en nu is het tijd om te oogsten.” Batista zei bang te zijn dat de dollar nog wel even zwak zal blijven, met minder exportpotentieel voor Brazilië tot gevolg.

JBS wil nog steeds de divisie in de VS naar de beurs brengen, maar zegt geen haast te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.