Home

Nieuws 415 x bekeken

Ierse plaaggeesten waren over boerencampings

Akersloot – Nederlandse boerencampings worden geteisterd door groepen rondtrekkende Ieren. De Ierse families richten vernielingen aan, laten grote hoeveelheden afval achter, betalen niet en gaan soms ook over tot bedreigen en chanteren, zegt een woordvoerder van Vekabo Nederland.

Deze week werd een groep Ieren op last van de gemeente Bergen op Zoom gesommeerd een illegaal opgeslagen kamp te ontruimen. De groep is na betaling van de ruimingskosten onder politiebegeleiding.

Gerard Swart van Vekabo Nederland zegt verheugd te zijn dat de politie nu hard optreedt. Optreden op campings is lastiger voor de politie, omdat kampeerbedrijven anders dan openbaar groen, is ingericht op het ontvangen van kampeergasten.

Swart zegt dat het probleem van de rondtrekkende Ieren zich al jaren voordoet. ”Soms hebben we wel drie of vier meldingen per week, zeker in het kampeerseizoen. Kortgeleden heb ik ze zelf ook aan de deur gehad in Akersloot. Ze komen eerst met een net verhaal, maar als je dan zegt dat je ze niet toelaat, laten ze hun ware aard zien: ze slaan om van een heel vriendelijke gast in een dreigende.”

Volgens Swart proberen de groepen met weinig werk veel geld te verdienen, bij voorbeeld als erfverharder of schoorsteenveger, waarbij ze achteraf exorbitante prijzen vragen. ”Op de campings laten ze een enorme rotzooi achter. De toiletten zijn verschrikkelijk vies, de stront zit op alle plekken. Je mag blij zijn als het sanitair nog heel is.

Of registreer je om te kunnen reageren.