Home

Nieuws 295 x bekeken 1 reactie

'Harde sanctie bij verkeerde opgave moet van tafel'

Den Haag - De kans dat boeren drie jaar worden uitgesloten van de bedrijfstoeslag, omdat ze een paar jaar achter elkaar een verkeerde oppervlakte doorgeven bij de Gecombineerde opgave, moet van tafel.

Dit vinden de politieke partijen SGP, VVD en CDA. De partijen vinden deze keiharde sanctie 'ongehoord'. Dijkgraaf: "Het is ongehoord dat Dienst Regelingen vele steken heeft laten vallen bij de perceelsregistratie en nu aan boeren een keiharde sanctie op gaat leggen als zij een klein steekje laten vallen. Deze aangekondigde sanctionering moet van tafel. Laat Dienst Regelingen eerst haar eigen zaakjes op orde brengen."

Janneke Snijder-Hazelhoff van de VVD reageert kwaad en verbaasd: "Dit kan toch niet waar zijn? Het merendeel van de boeren heeft nog niet eens gehoord van Dienst Regelingen of hun percelen voor 2010 zijn geaccordeerd."

Ook het CDA reageert verbolgen. "Wat een brutaliteit van een club (red. Dienst Regelingen) die zelf de zaken niet in orde heeft, maar wel de boer de maat neemt. Het is echt onacceptabel. Elke week is er weer een nieuwe blooper van Dienst Regelingen. Vorige week het te laat uitbetalen van natuursubsidie en nu dit weer. Ben benieuwd wat er volgende week komt", reageert Koopmans.

De drie partijen gaan over dit sanctiebeleid vragen stellen aan staatssecretaris Bleker.

Zie ook: Kans op drie jaar uitsluiting van bedrijfstoeslag

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vraag dan meteen aan Bleker hoe het kan dat mensen worden opgezadeld met heffingen van 85.000 euro voor de mestwet, terwijl die van geen kanten deugt. Welke sanctie zullen we daar eens opzetten? Ach nee, is ook zo; in een bananenrepubliek kan alles.

Of registreer je om te kunnen reageren.