Home

Nieuws 339 x bekeken 1 reactie

Greenery: veel technieken duurzaamheid krijgen label

Barendrecht - The Greenery heeft zeven leden het duurzaamheidslabel Nature Counts toegekend. Daarmee is nu aan tien Greenerybedrijven het label toegekend.

De zeven bedrijven gebruiken een veelheid aan duurzaamheidstechnieken. Het label krijgt daarmee een bredere inhoud. Zo krijgt het bedrijf Maatschap Meuzelaar en Wim van Wijk de toekenning door een nieuwe manier van onkruidbestrijding. Zij hergebruiken spuiwater uit de varkenshouderij voor onkruidbestrijding. De hoge stikstofgehaltes in dat water verbranden onkruid en hebben gelijk een bemestende werking.

Ook heeft The Greenery de teelt van slasoorten in waterbakken de erkenning Nature Counts gegeven. De opbrengst per hectare is 12 keer hoger en er is geen uitspoeling van meststoffen of resten van bestrijdingsmiddelen naar de bodem of het oppervlaktewater. Tomatenbedrijf Duijvestijn krijgt het label voor het gebruik van aardwarmte. Themato voor het succesvol gebruik van gesloten kassysteem.

Hardfruitbedrijf Wim van Wijk gebruikt restwarmte van koelmotoren voor verwarming van de kantoren en bespaard zo 60 procent in gasverbruik. De teler werkt bovendien met het Milieukeurlabel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    h.bartlema NCOR Wageningen

    Dat lijkt een duurzame techniek, maar de emissie van lachgas daarbij is een groot nadeel, dat wel eens te groter zou kunnen zijn dan het voordeel. Dat spuiloog een duurzame meststof is verdient alle aandacht. Voorwaarde voor gebruik ios wel : emissiearm toedienen, dus in de wordtelzone. Daarover vindt u meer op www.rijenbemesting.nl of www.precisiebemester.nl. Ik zou graag met Greenery overleggen over de bevordering van de rijenbemesting, in het belang van de duurzame groenteteelt..

Of registreer je om te kunnen reageren.