Home

Nieuws 222 x bekeken

Glastuinbouw blijft bezorgd over levering CO2

Bleiswijk - De levering van CO2 moet in de toekomst een zekere factor zijn in de glastuinbouw. Daarnaast moet ervoor worden gezorgd dat CO2-leverancier Ocap zijn afspraken nakomt, zodat levering gewaarborgd is.

Deze twee conclusies werden getrokken op de ledenbijeenkomst CO2-voorziening Zuid-Holland van LTO Noord Glaskracht.

CO2-levering is al jaren een zorgpunt in de glastuinbouw. De glastuinbouwsector werkt aan energie-verduurzaming en is daarbij afhankelijk van een betrouwbare CO2-voorziening. Ook levert CO2 een hogere productie en kwaliteit op. Sinds 2009 zijn er problemen met de CO2-voorziening door Ocap. LTO Noord Glaskracht verwacht ook dat Ocap in 2011 niet aan de vraag kan voldoen.

Begin februari verstuurde Ocap een nieuwe tariefstructuur. Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten geeft aan: "Accepteer de nieuwe tariefstructuur nog niet. Het is beter om eerst meer duidelijkheid te krijgen over de leveringszekerheid, de juridische gevolgen voor de overeenkomst met OCAP en de onderbouwing van de variërende tarieven."

Of registreer je om te kunnen reageren.