Home

Nieuws 245 x bekeken

Forse hyacinten in keuringszaal

Lisse – L.W.A. van der Poel toont deze week in de keuringszaal bij CNB in Lisse een aantal nieuwe hyacinten.Dit zijn forse exemplaren van goede kwaliteit: ze staan al drie weken in bloei. Een voorbeeld is de diepblauwe Hyacinthus onder nummer 149 11 1.21. De inzender heeft hoge verwachtingen van deze hyacint met bloed uit rode en gele cultivars. In het blauwe segment is het nodige voor handen, maar Van der Poel is van mening dat deze cultivar (door het rode en gele bloed) een uitstraling heeft die voor toegevoegde waarde zorgt.

Het bloed van H. ‘Aiolos’ zit in de forse roze Hyacinthus 821 113-06 die mede vanwege lengte van de steel geschikt lijkt voor de snij. En mooi rood is H. onder nummer 815 11 4.04, waarin het bloed zit van de rode H. ‘Aiolos’ en de rode H. ‘Jan Bos’. Deze nieuwe cultivar is steviger dan ‘Jan Bos’ en bovendien minder pythium-gevoelig.

De vereniging Markglory toont de gele snijhyacint ‘Yellowstone’. Fors, mooi genageld en lang houdbaar.

Nic. Dames tenslotte showt deze week een hele serie genetisch bepaalde multiflora hyacinten in de kleuren blauw, wit, rood en roze.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.