Home

Nieuws 182 x bekeken

’Fors meer acties met biologisch vlees en zuivel’

Amsterdam – In de folders van de supermarkten is het aantal diervriendelijke aanbiedingen in een jaar tijd met ruim 70 procent gestegen. Er zijn vooral meer aanbiedingen van biologische zuivel en biologisch vlees, meldt Wakker Dier.

In het eerste kwartaal van dit jaar hadden de tien grote supermarkten samen 114 diervriendelijke aanbiedingen. In de eerste drie maanden van vorig jaar ging het om 66 aanbiedingen. Onder die aanbiedingen verstaat Wakker Dier: vleesvervangers, biologisch vlees, zuivel en eieren (met EKO-keurmerk) en producten met 2 of 3 Beter Leven sterren van de Dierenbescherming.

Supermarktketen Dirk/Bas/Digros heeft de meeste diervriendelijke aanbiedingen, gevolgd door Dekamarkt. Op een gedeelde derde plaats staan Albert Heijn, Plus, Super de Boer en Spar.

Wakker Dier streeft naar een samenleving waarin de dieren uit de vee-industrie met respect worden behandeld. De organisatie vindt dat deze dieren recht hebben op een dierwaardig bestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.