Home

Nieuws 301 x bekeken

Floraal geweld van Floralia in keuringszaal

Lisse - Een grote collectie Hippeastrum vult deze week het gehele podium van de keuringszaal bij CNB in Lisse.

Het steekwerk en arrangement van de hand van Gerianne Boerman en Bram van Staalduinen kreeg in het kader van de speciale keuring Hippeastrum een Gouden Medaille van de keuringscommissie van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).

In de Galaxy Groep kreeg de wit met rood gemarmerde ‘Mega Star’ van Floralia de hoogste beoordeling namelijk 9,50 punten. Tweede werd de wit met rode ‘Ambiance’ met 9,40 punten, net als de groenig crème ‘Challenger’. De witte ‘Matterhorn’ kreeg 9,30 punten, evenals de rood met witte ‘Flamenco Queen’.

Bij de Dubbele Galaxy scoorde de wit met iets rood gekleurde ‘Aphrodite’ 9,20 punten net als ‘Dancing Queen’. Ook de witte ‘Ice Queen’ wist de blik van de bezoeker te vangen. Ook van de Spider Groep zijn er inzendingen te bewonderen. Zo kreeg nummer 98-40, een bruinrode met groen gekleurde tekening, een echte exoot, 9,10 punten.

Bij de afgesneden bloemen stal Fa. G. van Staalduinen & Zn. de show. Zijn zaailing 35A, crème wit met iets rood in het hart kreeg 9,20 punten. De brandnieuwe ‘Adele’, egaal roze cultivar kreeg 9,10 punten net iets meer dan de ronde negen die hij voor zijn ‘Apricot Parfait’ kreeg.

Het gewas Hippeastrum, voor sommigen nog steeds Amaryllis, staat deze week centraal in de keuringszaal en is nog zeker een dag of tien te bewonderen. Nieuwigheden en al langer bekende cultivars trekken de aandacht en zouden menig consument verleiden tot aankoop, wanneer dit product in de winkel zou staan.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.