Home

Nieuws 186 x bekeken

Engelse schaapskudde blijft stabiel

Londen - De Engelse schaapskudde telde eind vorig jaar ruim 9,9 miljoen schapen en lammeren.

Dat is slechts een half procent minder dan een jaar eerder, zo blijkt uit de landbouwtelling per 1 december 2010 van het plattelandsministerie Defra.

De schaapskudde in Engeland is daarmee na twee jaren van scherpe dalingen redelijk stabiel gebleven. Eind 2007 telde de schaapskudde nog meer dan 11 miljoen dieren terwijl aan het begin van deze eeuw bijna 13 miljoen schapen en lammeren in Engeland rond liepen. In deze cijfers zijn Wales en Schotland, landsdelen met relatief veel schapen, niet meegenomen omdat de regionale regeringen daar hun eigen landbouwtelling houden.

Volgens Defra is de stabilisatie te danken "aan meer positieve vooruitzichten voor de sector, vooral voor de export." Afgelopen jaar is Groot-Brittannië als geheel er in geslaagd flink meer schapen en lammeren naar het buitenland te verkopen. Aan de andere kant is het lammerseizoen vorig jaar volgens Defra minder goed verlopen, vooral door de strenge winter tijdens het hoogtepunt van het lammeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.