Home

Nieuws 166 x bekeken

Duitse noteringen 7 cent hoger

Doetinchem – De Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijs met 7 cent naar € 1,49 per kilo. De prijs van € 1,50 is kennelijk een te hoge psychische drempel om te nemen.

De Duitse slachterijen communiceren bovendien dat deze prijs voor twee weken staat. Of dat inderdaad zo is, moet blijken. Er is een grote slachtcapaciteit en dus wordt er flink getrokken aan de varkens.

De Nederlandse slachterijen melden dat de verhoging van 7 cent te hoog is afgemeten aan de resultaten van de vleesverkoop. Het vlees zou 3 tot 5 cent meer opbrengen.

Vanavond komt voor het eerst de Utrechtse notering nieuwe stijl uit. De verwachting is dat daar een verhoging uit komt van 4 tot 5 cent. Vion noteerde deze week nog 2 cent boven de Duitse notering. Dat geeft het bedrijf ruimte om volgende week minder omhoog te gaan. Met een verhoging van 5 cent komt Vion dan op hetzelfde niveau als de Duitse notering.

Of registreer je om te kunnen reageren.