Home

Nieuws 434 x bekeken 27 reacties

Dierenpartij begint meldpunt megastallen

Den Haag – De Partij voor de Dieren is een meldpunt begonnen voor misstanden bij de vergunningverlening voor megastallen.

Aanleiding is een aflevering van het documentaireprogramma Zembla, waarin vraagtekens worden geplaatst bij de integriteit van Brabantse gemeentebesturen rondom dit onderwerp. Eerder deze week kreeg de partij voldoende steun voor een spoeddebat met minister Donner (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Bleker (landbouw) over megastallen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Is er al eens op democratische wijze een definitie gevormd wat nou eigelijk een Megastal is.

 • no-profile-image

  Dat misstanden bij vergunningverlening aangepakt wordt is tot daar aan toe. Echter bij alle andere vergunningverleningen moet men dan achteraf niet meer komen klagen en gewoon hun kop dicht houden. Vaak worden er voor en nadat vergunningaanvragen verleend zijn nog allerlei smoesjes erbij gehaald om de zaak te verzieken en te vertragen. Ook al is de vergunning technisch en wettelijk in orde. Deze ONGEGRONDE bezwaren en klachten moeten ook ergens gemeld kunnen worden want ze kosten de sector bakken met geld en tijd. Op ongegronde bezwaren en vertraging zou een sanctie moeten komen zodat men wel even nadenkt voordat men de zaak probeert te frustreren.

 • no-profile-image

  Vanaf het moment in de jaren '80 dat CDAminister Gerrit Braks zowel de politieke als juridische rechtsorde met voeten trad om ruim baan te maken voor ongebreidelde uitbreiding van de intensieve veehouderij in Brabant, hebben boeren, CDA-politci, -bankiers en -toeleveranciers de hele provincie veranderd in één stinkende zwijnenstal. Maar dat gaat nu heel rap veranderen. Want boeren? Ach dat is maar een nietig permillage van de bevolking, dus die zullen zich bij de wil van het volk moeten neerleggen. Inbinden dus. Of oprotten!

 • no-profile-image

  Katrien oudshoorn ,met welk recht verneder je de boeren,
  De boeren hebben er wel voor gezorgd dat we nu in een welvarend land leven. waar jij zo graag tegen aanschopt,
  Het klopt dat er veel mis gaat. KOM dan ook eens met fatsoenlijke oplossingen. Jij scheld zo lekker op de boeren, maar zonder dat je het door hebt speel je de multinationals in de kaart, Die ons nog meer onderdrukken in de toekomst. dan de ergste regering.

 • no-profile-image

  Hamstra. met welk recht verneder jij alle burgers die een dikke halve eeuw lang er honderden miljarden guldens en euros aan landbouwsteun aan vergooiden om in een steeds onleefbaarder land te wonen en daar steeds onpruimbaarder voedsel voor in de plaats kregen. Boeren zijn de meest ondankbare wezens die zich op twee benen rondslepen. Anders kan ik het echt niet maken!

 • no-profile-image

  Katrien oudshoorn wat jij doet zie zowel bij links als rechts, je maakt de ander slecht, En CLAIMT daar mee het recht de ander
  alles en dan ook alles te mogen aan doen. Hoe kom jij er bij dat
  ik burgers verneder.Waarom kom je niet met echte argumenten

 • no-profile-image

  Oké Hamstra, daarom loop ik ook al jarenlang op de WUR rond. Om de boel van binnenuit in de peiling te houden. En ik blijf erbij: boeren zijn intens ondankbaar voor alle steun die ze al tientallen jaren van de burgers krijgen ; eerst als EEGsubsidies en nu via een eindeloos spectrum aan EUregelingen. En in ruil daarvoor klagen ze alleen maar en maken ze de burger/consument zwart. Zo is het toch?

 • no-profile-image

  Katrien, kijk eens om je heen. Zie je dan niet hoeveel mensen eten en meeeten van de boeren. Wat zal Nederland letterlijk en figuurlijk een ARM land worden zonder dat "nietig permillage van de bevolking."

 • no-profile-image

  noordam

  beste Katrien
  wat mij betreft heb je een totaal verwrongen beeld van voedselproductie en mensen die daar voor zorgen
  over subsidies
  wordt jij niet betaald door zwaar gesubsidieerde totaal overbodige instituten????????
  ik nodig je uit voor een bedrijfsbezoek en een goed gesprek
  ga je daar op in hoor ik het wel


 • no-profile-image

  Geen fatsoenlijke discussie mogelijk met katrien dus verlaag ik me even naar haar niveau. Als jij werkelijk bij WUR rondloopt zit je op de verkeerde plek. Het Pieterbaancentrum is een betere plek en lost heel wat ellende op. O ja, rondlopen bij WUR lost niets op maak jezelf nuttig op de een of andere manier. Als jij het kennisniveau van WUR bent kan de tent beter sluiten. Je hebt nog niet 1 keer inhoudelijk correct of goed onderbouwd gereageerd op andermans reactie.

 • no-profile-image

  Initiatiefloze boer, ik ben Projectmanager van de projectgroep i.o. "Afbouw Internsieve veehouderij"! Je zult nog van mij horen als het jouw beurt is om uit te treden. Noordam (geinig hoor, ik kende vroeger zekere Opper Noordam, een diender te Koewacht!) boeren verdienen hun inkomen om deugdelijk, gezond en betrouwbaar voedsel te produceren. Niet om het culturele erfgoed van ons unieke landschap te verwoesten, alle niet renderend leven kapot te spuiten, dieren in een hel te laten leven en de kritische consument een trap na te geven. Lees er de afgelopen 10 jaargangen van AGD en Boerderij maar op na. Boeren polariseren dag en nacht en worden daardoor zélf op een mooi moment de pineut.Veehouder: er eten helemaal geen burgermensen mee van de boer. Boeren verkwanselen hun producten voor veel te weinig geld aan handelaren en retails en zeiken dan dat de consument hén (de boeren dus) geen goeie prijs wil betalen. Dat moet eens en voorgoed afgelopen zijn. Want zonder de consument zijn jullie helemaal nergens!

 • no-profile-image

  Blablabla. Je bent iedere dag iets anders. Ik geloof er niks van wat je allemaal kletst. Droom lekker verder als je denkt dat je de veehouderij kunt afbouwen door een of ander projectgroepje waar er al teveel van zijn in nederland. Lekker objectief projectgroepje met zo'n leidster die tegen het activisme aanzit. Waar wordt dat projectgroepje van betaald? En als je zonodig wil dat ik uittreed kom me maar halen. Breng wel een zak geld mee anders kun je ernaar fluiten.

 • no-profile-image

  Ik heb het al zo vaak verklaard (al mijn verklaringen komen altijd uit) : De bevolking van Nederland zit niet te wachten op megastallen. Degenen die daar voor zijn, beseffen nauwelijks wat zij de maatschappij aandoen. Belust op geld en macht, dat zijn de uitbaters van megastallen. In Nbr. is de initiatiefgroep tegen die vleesfabrieken goed bezig. Zij kunnen het CDA niet hard genoeg afslachten. Het heulende CDA met in het kielzog ZLTO en INterpolis, de corruptie ten top. In wo2 liepen er ook van die "lieden" rond.....................Tja, helaas nog niet uitgestorven. Ga maar eens in Spanje kijken hoe de pata negra daar leven, dat is nog eens een varkensleven, ipv dat waterspek hier. Opknoeien met die handel. En ook met het CDA.

 • no-profile-image

  Dat niemand zit te wachten op megastallen heb je wel een punt. Ik als boer met een gezinsbedrijf ook niet. Maar het wordt wel eens tijd dat gedefinieerd wordt wat een megastal is want nu is de hele sector de dupe van de initiatiefgroep waar jij het over hebt. Alles wordt over een kam geschoren.
  Ik heb het idee jullie elke stal en of bedrijf aangrijpen om tegen aan te schoppen ongeacht grootte. De bedrijven die het goed voor elkaar hebben zullen als eerste de dupe zijn van jullie gedrag. Als je de laatste 20 jaar bekijkt hebben alle maatregelen vanuit politiek of maatschappij averechts gewerkt en werken de schaalvergroting alleen maar in de hand. Maarja tenslotte leven we in een kapitalistisch land dus het gaat toch om de euro's. Dus hoe harder je schopt des te sterkere en machtigere boeren hou je over. Kortom steek je energie ergens anders in of doseer het op een goede manier door de sector een positieve richting op te sturen als je al denk dat je daarvoor bij machte bent.

 • no-profile-image

  Anti Jicht je hebt gelijk. De knoerissen die in Extramadura kurkeikels eten hebben een berengoed leven en hun vlees is een miljoen keer beter dan dat uit de Brabantse Ellendestallen. Maar wat wil je ook.

 • no-profile-image

  De pvdd kan zich beter druk maken om hun achterban want als dit zo doorgaat houden ze met hun idiote standpunten geen kiezer meer over . Ik ben benieuwd wat er gebeurt als bv de pvdd het eens een jaar voor het zeggen zou hebben , ik denk dat we dan met zn alle in de steun zouden zitten en niks meer te vreten zouden hebben

 • no-profile-image

  of Katrien zit een beetje te stangen omdat ze niets beters heeft te doen of ze is knettergek, ik hoop eigenlijk het eerste
  en Katrien, over subsidies, je reageerde niet op mijn stelling dat ook jij en velen met jouw van de subsidiepot leven
  ik hoop net als jij, dat ze alle subsidies voor de landbouw afschaffen
  echter niet alleen de landbouw subsidies maar alle subsidies
  ook die waar jij van leeft
  de wereld zal er van opknappen

 • no-profile-image

  Hoe zit het eigelijk met de drie jonge onderzoekers (joost, peter,en nina)van wageningen wur, die elk 250000 EURO subsidie kregen voor een klein onderzoekje. We hebben begrepen dat dit geld van de aardbodem is verdwenen.
  Weg met al die subsidies naar Wageningen.

 • no-profile-image

  Het zou erg goed zijn als figuren als jij, boertje uit Lunteren, niks meer te vreten zouden hebben. Waren we dergelijke gedrochten kwijt, zonder kosten nog wel. Maar ga jij maar naast een megastal wonen, als het kan in Siberië.

 • no-profile-image

  Mega stallen hebben zo groot succes , omdat linkse hobbyisten
  de kleine/ familie bedrijven , het leven onmogelijk hebben gemaakt. Het was zo mooi boerderijen afgewisseld door de natuur.
  Mega parken wilde jullie nu heb je de mega stallen er gratis bij.
  Met een natuur gemaakt van inport vee. die zich zomers te veel vermenigvuldigen om swinters de honger dood te sterven.

 • no-profile-image

  Blijven generaliseren anti/jacht gaat steeds beter met je als ik zo lees .enigste wat jij nog kan is beledigen en mensen te proberen te vernederen. Je had vanmiddag hier in Ede moeten komen was een demonstratie van de NVU van die rechts extremen praten ook over anders denkende dat ze weg moeten en dat het gedrochten zijn . De reactie s die ik plaats zijn niet tegen jou gericht dus svp richt ze ook niet meer tegen mij want met dit soort mensen wil ik niks te maken hebben (extremisten)

 • no-profile-image

  Ik genetaliseer helemaal niet. Jij weet blijkbaar de betekenis van dat woord niet. Als jij het hebt over een bepaald stemgedrag, moet je dat hard kunnen maken. Je brult maar wat als een dolle stier in een kippekooi. Het gaat om het feit dat ons land niet zit te wachten op die opeen stapeling van beesten. Ook niet als jij dat wilt of er veel geld aan wilt verdienen. Bovendien is niet alleen de pvdd tegen dit afgrijselijk voornemen. Maar in de ogen van boerkes is de pvdd tegen alles wat hen aangaat. Dat is fouit. Als boerkes menen diervriendelijk te zijn, stemmen ze pvdd, want dat is hun hoogste ideaal. Maar boerkes zien dieren als een object om er geld aan te verdienen. erger nog: ze verpachten aan natuurcriminelen, zijnde jagers, hun grond om er voor de lol dieren te laten schieten. En dan maar roepen................boeren zijn natuur- en diervriendelijk. Wat een kolder. Boeren willen geld. want zoals een oud gezegde de waarheid zegt: "Nen boer en een zog hebben nooit genog".

 • no-profile-image

  Ons land niet zit te wachten op mega stallen , als je gelijk zou hebben antie jacht zouden ze er ook niet zijn simpel he..

 • no-profile-image

  Jij hoef mij niet te vertellen wat ik wel en niet weet zgn dierenvriend , jullie met je zgn natuurbeleid hebben meer natuur vernield dan je je kan voorstellen . Er zijn dieren beschermd waarop niet meer gejaagd mag worden die nu ontzettend veel schade aanrichten als je de vos neemt die brengt de watervogels tot aan de rand van uitsterven . En die ontzettend belachelijke partij de pvdd ik hoop dat die zo snel mogelijk wordt opgedoekt. Een verbod op ronde viskommen en katten kogelvrije vesten geven wat een niveau die kun en mag je niet serieus nemen net als tegen de jacht zijn hoe kun je dat nou doen in een land als nederland ? getuigd niet van veel verstand

 • no-profile-image

  Ik vind dat er bij die kogelvrije vesten ook een helmpje moet. En ach, juist als je niet veel verstand hebt zit je in een land als Nederland goed. Het verstand is in dit land immers al jaren ver te zoeken en we zakken steeds dieper weg.

 • no-profile-image

  Boertje Lunteren: je hebt geen verstand van ecologie. Je weet alleen iets van koeiestront en varkensblubber. Boeren hebben hier in het zuiden de natuur vernield met hun stinkende blubberzooi. En houd aub op over jagen. Dat stel natuurcriminelen kunnen we even erg missen als de megastal. Ja, de megastal mag van mij, maar dan volgepropt met die stinkende jagers. Geen voedsel erin allen wat geweren..... De sterkste blijft dan over. Nee nee boerke, je beschuldigt natuurmensen van dingen die niet waar zijn. In Nederland is geen plaats voor megastallen en ook niet voor jagers, oprotten met die lui. Weg met die stallen.

 • no-profile-image

  Boertje, heb je nu al een zonnesteek opgelopen? Vossen brengen watervogels op de rand van uitsterven? Besefgestoorde toeteraar die je bent. Jagers knallen, klemmen en vergiftigen juist alle vossen overhoop en verdommen het om de broedganzennesten te beheren en daardoor zijn er zoveel zomerganzen gekomen en daardoor hebben boeren schade! Open de jacht op de geknickerbockerde gemzenpluimen en sluit je virtuele laadklep. Want je begint op de neef van Joop Glimmerveen te lijken! Kritische Lezer jij bent tenminste een helder denkend mens. We leven in dit land met een almaar toenemende verstandsdip en daarvoor is men hier op de WUR dé oplossing aan het vinden. De Verstandsdipsaus! Mét of zonder klappermelk!

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.