Home

Nieuws 157 x bekeken

Dienst Regelingen: 13,4 miljoen voor energie-innovatie

Den Haag – Bij de tweede openstelling van de MEI-regeling 2010 is 13,4 miljoen euro toegekend aan 21 projecten.

Het betreft subsidies voor twaalf semi-gesloten kassystemen en negen andere energiesystemen in de glastuinbouw. Dat meldt Dienst Regelingen (DR), een onderdeel van het ministerie van ELI.

De subsidieregeling was al snel overtekend. Er zijn eind 2010 32 aanvragen ingediend, nog iets meer dan in 2009. Dienst Regelingen zegt blij te zijn dat ondanks de financieel matige jaren wordt doorgeïnvesteerd. Volgens de grootste financier, de Rabobank, trekken investeringen bij normale prijzen pas in 2012 weer echt aan.

Van de twaalf gehonoreerde aanvragen voor semi-gesloten kassystemen, zijn zeven projecten gericht op ”het nieuwe telen”. Dit betekent dat de investering in elk geval bestaat uit een installatie voor een buitenluchtaanzuiging en een installatie voor luchtbeweging in combinatie met een beweegbaar scherm.

De negen overige projecten bestaan uit onder andere drie aardwarmteprojecten en twee projecten voor biomassavergisting Daarnaast is geld toegekend voor projecten voor hoogwaardige warmteopslag, het in cascade plaatsen van HR-ketels, het gebruik van restwarmte uit GFT-compost en het plaatsen van LED-verlichting.

Of registreer je om te kunnen reageren.