Home

Nieuws 290 x bekeken

Chinezen bouwen trekkers in Frankrijk

Saint-Dizier – De Chinese fabrikant van trekkers en wegenbouwmachines Yto heeft een eerder failliet verklaarde fabriek van Mc Cormick in het Franse Saint-Dizier ten zuiden van Reims gekocht. Yto is van plan hier vanaf 2015 trekkers voor de Europese markt te assembleren.

Yto wil proberen de ruim 200 werknemers van Mc Cormick in dienst te houden en mikt er daarnaast op de komende jaren nog eens zo’n 400 banen te scheppen. Yto-trekkers worden al enkele jaren in Frankrijk en andere Europese landen vanuit China geimporteerd.

De fabrikant heeft in Frankrijk zelf ook een netwerk van 20 distributeurs opgezet. Het Chinese merk was bovendien met een eigen presentatie aanwezig tijdens de recente Franse beurs voor landbouwmachines Sial in Parijs. In China zelf fabriceert Yto een kleine 700 trekkers en andere machines per dag.

Of registreer je om te kunnen reageren.