Home

Nieuws 364 x bekeken

CZ Rouveen versterkt positie Bio Kaas Molenschot

Rouveen – Zuivelcoöperatie Rouveen is van plan de productie bij dochterbedrijf Bio Kaas in het Brabantse Molenschot te vergroten.

Dit bevestigt directeur Ben Wevers.

Het bedrijf ging vroeger door het leven als Bastiaansen Kaas. Er worden vooral schimmelkazen gemaakt. Bio Kaas bedient vooral natuurvoedingswinkels in Nederland en Duitsland. Het voornemen is om de in Molenschot gemaakte kazen in Rouveen te laten afrijpen. Daar wordt momenteel hard gewerkt aan uitbreiding van het pakhuis en een verpakkingsafdeling Rouveen Kaasspecialiteiten verwerkt nu zo’n 150 miljoen kilo melk, waarvan een vijfde deel, ofwel 30 miljoen kilo, bestaat uit biologische melk.

Het bedrijf ziet de aanvoer van biologische melk sterk stijgen. Vorig jaar groeide de biologische melkaanvoer van de leden met 20 procent. Van alle biomelk is 80 procent afkomstig van koeien en 20 procent van geiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.