Home

Nieuws 171 x bekeken

CDA en CU samen in nieuw college Flevoland

Lelystad - In het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Flevoland gaat het CDA samenwerken met de ChristenUnie. De combinatie CDA/CU levert een gedeputeerde.

De VVD krijgt twee zetels en de PvdA een zetel. Dat heeft informateur Ed Nijpels woensdagavond bekendgemaakt op het provinciehuis in Lelystad.

VVD, PvdA en CDA/CU hebben in Provinciale Staten 22 van de 39 zetels. Nijpels onderzocht tijdens de informatieperiode twee mogelijkheden. De tweede mogelijkheid was een coalitie van VVD, PvdA, CDA en PVV. ,,In gesprekken bleek echter dat VVD, PvdA en CDA geen vertrouwen hadden in het bereiken van programmatische overeenstemming'', liet Nijpels weten. Na een gesprek met de fractie van de PVV heeft Nijpels niets meer van de partij vernomen. ,,Daaruit concludeerde ik dat een coalitie met de PVV geen reële optie was.''

De PVV Flevoland zegt verbijsterd te zijn door de verklaring van ,,de latente D66-informateur'' Nijpels. ,,Na de oneigenlijke vraag van de informateur aan de PVV eerder deze week om afstand te nemen van de belangrijkste punten uit haar programma, concludeert hij ook nog eens dat de PVV niet verder wilde onderhandelen. En dat nog voordat de PVV kans had een antwoord te formuleren. Nijpels lijkt de weg volkomen kwijt te zijn'', aldus de fractievoorzitter van de PVV Flevoland Joram van Klaveren. Volgens hem worden het ,,vier lange jaren.''


Of registreer je om te kunnen reageren.