Home

Nieuws 193 x bekeken

CDA: DR niet klaar voor elektronische aanlevering mestgegevens

Den Haag – Het elektronisch aanleveren van mestgegevens mag pas verplicht worden gesteld als Dienst Regelingen (DR) zijn zaakjes op orde heeft.

Dat zegt Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA) in reactie op een voorstel tot wijziging van de landbouw- en meststoffenwet. Zodra de problemen met de perceelsregistratie zijn opgelost, wil het kabinet dat boeren hun gegevens enkel nog elektronisch aanleveren.

Koopmans vreest dat de overheid niet klaar is voor deze omschakeling. ”Het slagen van een systeem staat of valt met de daarbij behorende bereidwillige dienstverlening”, zegt hij. ”Is deze cultuur niet aanwezig, dan is de invoering van het systeem een drama. Wij zeggen: pas als DR een klantvriendelijke en dienende organisatie is.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.