Home

Nieuws 247 x bekeken

Boeren doneren wol en vlees voor slachtoffers aardbeving

Christchurch – Nieuw-Zeelandse vleesvee- en schapenhouders gaan vlees en wol doneren voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Christchurch.

Vanaf volgende week kunnen ondernemers wol of vee leveren aan deelnemende bedrijven, die voor elk gedoneerd product geld beschikbaar stellen voor de slachtoffers. ”We hebben verschillende methodes voor inzamelingsacties overwogen, maar dit lijkt de makkelijkste en meest efficiënte methode voor boeren om ook een bijdrage te leveren”, aldus de boerenorganisatie Federated Farmers. De deelnemende bedrijven doneren de waarde van het geleverde vee of product aan het Rode Kruis of het Leger des Heils.

De landbouworganisatie Federated Farmers heeft ook een Farmy Army ingesteld om de slachtoffers van de aardbeving te ondersteunen.  Boeren helpen hierbij bij het opruimen van puin. Hierbij wordt ook materieel van boeren, zoals shovels en trekkers met wagens, gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.