Home

Nieuws 163 x bekeken 1 reactie

Aangifte PvdD tegen ganstrekken in Limburg

Maastricht - De Limburgse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) tegen het ganstrekken dinsdag in het Limburgse dorpje Grevenbicht.

Volgens de PvdD is er sprake van dierenmishandeling, liet woordvoerder Frank Wassenberg van de PvdD dinsdag weten. Het ganstrekken wordt elk jaar op carnavalsdinsdag georganiseerd. Daarbij proberen mannen te paard onder een dode gans door te galopperen en daarbij de kop van de romp van de gans te trekken.

Vorige week nog had de KNMvD, de beroepsvereniging van dierenartsen, haar afschuw uitgesproken dat een dierenarts het dier doodde voor wat genoemd werd een luguber spel. De PvdD deed de aangifte bij de VWA, omdat deze instantie zich ook bezighoudt met dierenmishandeling, aldus de woordvoerder.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Objectief beschouwd is het afrukken van de kop van een dood dier natuurlijk geen dierenmishandeling, maar een daad van weerzinwekkend barbarisme zonder een grein respect of compassie! Het doden van een dier met het enkele doel om het daarna te gebruiken voor een ongeciviliseerd heidens volksvermaak, geeft eens te meer aan hoe erbarmelijk het met de innerlijke beschaving van veel belijdend katholieken (het wankelende fundament van het CDA) gesteld is. Ik raad Marianne en Esther aan om over dit sadistische voorval gedocumenteerde kamervragen aan de verantwoordelijke bewindspersoon te stellen. We leven hier toch nog niet helemaal in de Felliniaanse onderwereld?

Of registreer je om te kunnen reageren.