Home

Nieuws 164 x bekeken

Zuid-Holland wil Floriade 2022

Den Haag - Gedeputeerde Staten van Zuid Holland hebben zich achter het initiatief van de gemeente Boskoop geschaard om de Floriade 2022 naar Zuid-Holland te halen.

Het dagelijks bestuur van de provincie heeft vandaag geld beschikbaar gesteld voor het maken van een bidbook. De provincie ziet het organiseren van de Floriade 2022 als een kans om de veelzijdigheid van de Zuid-Hollandse Greenports onder de aandacht van een breed internationaal publiek te brengen en innovaties en investeringen in het gebied te stimuleren.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een visiedocument, waaraan naast de provincie acht gemeenten meewerken: Boskoop, Waddinxveen, Rijnwoude, Alphen, Zoetermeer, Gouda, Lansingerland en Zuidplas. De centrale gedachte in het visiedocument is dat de bezoekers kennismaken met de veelzijdige en moderne tuinbouwgerelateerde bedrijvigheid op verschillende locaties verspreid in het landschap van de gehele regio.

Het plan biedt kansen om duidelijk te maken hoe de tuinbouwsector met de samenleving verweven is. Op verschillende locaties wordt daarbij gekozen voor interessante bestemmingen die thema’s als gezondheid, architectuur, voeding, technologie, economie en recreatie in hun relatie tot de tuinbouwsector belichten.

De provincie is enthousiast over het decentrale concept omdat dit kansen biedt om de tuinbouw in Zuid-Holland internationaal nog beter op de kaart te zetten en daarbij ook de in Zuid-Holland gewenste ontwikkelingen te versnellen, zoals het verbeteren van de Greenports, het uitbouwen van de recreatieve en toeristische functies, het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit en het verbeteren van de infrastructuur. Zo hoopt de provincie dat de toegankelijkheid en de aantrekkelijkheid van het Groene Hart door het organiseren van het evenement toeneemt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.