Home

Nieuws 328 x bekeken

Wetenschappers VS kritisch over antibiotica

Washington – De Amerikaanse Poultry Science Association (PSA) – een organisatie van pluimveehouderij-wetenschappers – heeft een verklaring afgegeven waarin zij zich uitspreekt over verstandig gebruik van antibiotica in de veehouderij.

Ook heeft de organisatie richtlijnen voor een verstandig antibioticagebruik opgesteld.
De organisatie stelt haar verklaring op met het oog op de toenemende problemen met antibiotica-resistente ziekteverwekkers bij mensen.

De PSA heeft de verklaring opgesteld in samenwerking met andere organisaties van wetenschappers in de dierhouderij. Volgens sommige pluimveewetenschappers, waaronder Billy Hargis van de universiteit van Arkansas is het onwaarschijnlijk dat bacteriën uit het maagdarmkanaal van pluimvee resistentie kan overdragen aan ziekteverwekkers bij mensen.

Wel is Hargis bezorgd over het gebruik van eerstelijns-humane geneesmiddelen in de veehouderij. Dat kan er toe leiden dat tegen deze middelen resistente bacteriën via het voedsel mensen besmetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.