Home

Nieuws 186 x bekeken

Vijf veetransporteurs in de fout

Den Haag - De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft vijf rundveetransporteurs verbaliseerd voor het overtreden van de regels voor het vervoeren van runderen. Het ging in alle gevallen om dubbeldekker-vrachtwagens, waarin twee lagen runderen worden vervoerd.

Vier vrachtwagens waren hoger dan de toegestane vier meter. Ook voldeden drie transporten niet aan de minimale stahoogte voor de dieren.

De controles vonden plaats op de aanvoerroutes van slachthuizen in Amsterdam, Tilburg en Epe. In totaal zijn 27 veetransporten gecontroleerd. Hierbij waren in totaal zes dubbeldekkers, waarvan vijf niet aan de regels voldeden. Naast de processen-verbaal gaf de VWA één waarschuwing voor een onvolledig vervoersdocument.

De VWA richt zich bij controles extra op dubbeldekkers vanwege de vele overtredingen die de VWA de afgelopen jaren heeft vastgesteld bij deze transporteurs. Met name de stahoogte, waarbij de dieren minimaal 10 centimeter vrije ruimten boven de rug moeten hebben, werd regelmatig overtreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.