Home

Nieuws 233 x bekeken

Veerman en Winsemius: stem niet op VVD of CDA

Hilversum – Oud-ministers Cees Veerman (CDA) en Pieter Winsemius (VVD) raden af om te stemmen op CDA of VVD. Zij vinden dat het kabinet een verkeerd natuurbeleid voert.

In een interview in het Vara-programma Uitgesproken zeggen de voorzitter en oud-voorzitter van Natuurmonumenten dat het kabinet het zorgvuldig opgebouwde vertrouwen tussen landbouw, natuur en maatschappelijke organisaties aan het verspelen is. ”Het maatschappelijk momentum gaat verloren”, zegt Cees Veerman. ”We kunnen echt niet over een paar jaar zeggen, waar waren we ook al weer gebleven? Oké, dan gaan we daar weer verder.”

Veerman zegt dat staatssecretaris Henk Bleker aangekondigd heeft een afspraak met hem te maken. ”Dat is nu bijna twee weken geleden, maar ik heb nog niets van hem gehoord.”

Veerman: ”Ik sta voor belangen die over honderd jaar nog belangrijk zijn. Als je minder geld heb om de afspraken uit te voeren, moet je met elkaar praten en niet elkaar op de kast jagen. Je moet niet de tegenstellingen tussen landbouw en natuur op scherp stellen, dat is onverstandig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.