Home

Nieuws 211 x bekeken

Veel vorstschade in Ierse tuinbouw

Dublin – De Ierse tuinbouw heeft zeker 10 miljoen euro schade opgelopen door de vorst van de laatste maanden.

Al met al is zo’n 400 hectare aan wortelen, bloemkool, spruitjes en kool verloren gegaan of in ieder geval fors aangetast.

Dat meldt de Irish Horticultural Association IHA. De organisatie heeft inmiddels bij minister voor landbouw Brendan Smith aangeklopt om mogelijke vergoeding van de schade te bekijken. ”De Ierse staat heeft haast geen geld meer dus de kans dat we iets kunnen krijgen is niet erg groot. Maar de minister heeft in ieder geval geluisterd naar onze argumenten. We hebben niet een bepaald bedrag gevraagd maar willen wel proberen zo veel mogelijk binnen zien te halen,” aldus voorzitter P.J.Jones.

Hij zal de zaken de komende weken verder moeten regelen met een nieuwe minister omdat Smith na de verkiezingen van vandaag en de daarop volgende regeringswisseling vrijwel zeker zijn baan zal verliezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.