Home

Nieuws 162 x bekeken

VWA controleert vetbedrijf op dioxine

Den Haag - Het Nederlandse bedrijf dat vergiftigde cacaobotervetzuren heeft geleverd aan een Duitse veevoertoeleverancier, krijgt maandag de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) op de stoep. Over de naam en de vestigingsplaats van het bedrijf wilde de autoriteit niets kwijt.

Als de VWA bij het bedrijf in kwestie op vergiftigde partijen vetzuur stuit, dan worden deze geblokkeerd en mogen zij niet langer voor diervoeder gebruikt worden.

Vrijdag meldden Duitse autoriteiten aan de Europese Unie dat door toedoen van een Nederlandse bedrijf vergiftigde veevoeringrediënten in omloop zijn gekomen. Brussel schakelde daarop de VWA in.

Een woordvoerder van de VWA benadrukte dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Mocht het vergiftigde vetzuur in diervoer terecht zijn gekomen, dan is het percentage dioxine in het eindproduct gering.

Duitsland is sinds het dioxineschandaal begin dit jaar, waarbij de giftige stof werd aangetroffen in eieren, kip en varkensvlees, extra alert op overschrijdingen van de norm. Afgelopen januari viel ook al de naam van een Nederlands bedrijf. Nader onderzoek wees echter uit dat deze firma geen blaam trof.

Of registreer je om te kunnen reageren.