Home

Nieuws 275 x bekeken

Tulpenkeuring in BolleNoord

’t Zand - De tweede speciale tulpenkeuring die vandaag in BolleNoord werd gehouden, is een succes geworden.

In de prijsvraag voor snijtulpen op pot of pan werd de BolleNoord Tulpenbokaal 2011 gewonnen door S. Schouten & Zn. met een fraaie, zware, lichtgele tulpenzaailing 5. Deze zaailing komt uit een zaaisel met de bekende gele Tulipa ‘Strong Gold’als een van de ouders. Een zware plant met een goede poot, fraai opgaand blad en een grote bloem maakten deze tulp tot de winnaar. Deze tulp kreeg 9,30 punten, zonder meer de hoogste score van de gehele keuring. Op enige afstand volgde Kwekersvereniging West Friesland met de roze T. ‘Westfrisian Beauty’, die 9,15 punten scoorde. Tulpenselectie.nl scoorde 9,10 punten met de tulpen ‘Delos’ en ‘Perpetua’ en W. van ierop scoorde een 9 met T. ‘Hennie vander Most’. Bij de pottulpen op pot behaalde Tulpenselectie.nl met 8.95 de hoogste score met de rood/gele T. ‘Enkhuizen’. Deze eerste plaats werd gedeeld met de eveneens rood/gele pottulp T. ‘Ice Lolly’ van Boltha.
Bij de prijsvraag voor de vazen tulpen scoorde IGH, T. “Pleasure’ 8,95 punten en van dezelfde inzender was het T. ‘Delta White’ die 8,90 punten behaalde. De tulpen zijn nog de gehele week te bewonderen in het handelscentrum BolleNoord in ’t Zand.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.