Home

Nieuws 207 x bekeken

Telersvereniging Conference wil digitale marktplaats

Harmelen – Telersvereniging Conference (TVC) praat met een commerciële partij (Service2Fruit) over de mogelijke oprichting van een digitale marktplaats.

De plannen zijn pril, stelt voorzitter Gerben van Woudenberg, maar de vereniging denkt aan een model als handelswebsite Marktplaats.

Een vraag- en aanbodmodel moet meer vraag genereren voor een partij peren van een teler. ”Je creërt eigenlijk de voordelen van het oude veilsysteem. Ook kan een koper een vraag uitzetten. Dat bestaat niet in het oude veilsysteem.”

Van Woudenberg kent de voorbeelden van soortgelijke initiatieven die zijn mislukt. ”Het gaat bij dit soort projecten vaak om de timing die je voert. Dat bepaalt of iets kan slagen.” De vereniging wil in overleg treden met BestofFour, de telersvereniging met soortgelijke verder gevorderde plannen. Het project Heldere Handel van BestofFour moet gaan werken voor in- en verkoop, waarbij diverse vormen van aanbod worden gecombineerd met verkoopsystemen voor lange, korte termijn en dagaanbod.

TVC wil snel tot een handelsplaats op internet komen. Volgens de nieuwe voorzitter van TVC mikken de initiatiefnemers op het nieuwe fruitseizoen. TVC heeft lidtelers met handelsactiviteiten. Zelf wil de telersvereniging niet investeren in het model. ”We willen neutraal blijven en niet actief worden in de handel.”

Of registreer je om te kunnen reageren.