Home

Nieuws 162 x bekeken 1 reactie

RvS ontvangt 39 bezwaren tegen windmolenpark

Urk - Bij de Raad van State zijn 39 bezwaren binnengekomen tegen het windmolenpark dat gepland staat voor de kust van de gemeente Noordoostpolder.

Dat zei een woordvoerder van de Raad van State vandaag. Veel van de bezwaren komen van omwonenden, maar ook de gemeente Urk heeft bezwaar gemaakt.

De sluitingstermijn voor het indienen van bezwaarschriften is verstreken en de Raad van State gaat de bezwaren behandelen. Wanneer een uitspraak wordt gedaan, is nog niet bekend.

De gemeente Urk hoopt dat de Raad van State alsnog een streep haalt door het inpassingsplan voor het park. Hoewel de molens op het grondgebied van de Noordoostpolder moeten verrijzen, is de gemeente Urk bang dat het aanzicht van de oude dorpskern wordt aangetast. De molens komen namelijk dicht bij het voormalige eiland te staan.

Burgemeester Jaap Kroon en het college van het dorp brachten eind januari nog een werkbezoek aan minister Verhagen (Economische Zaken), in de hoop dat die zou besluiten om in ieder geval twaalf molens die het dichtst bij Urk moeten komen, te verplaatsen. Deze week liet de minister echter weten dat hij daar niets voor voelt.

De burgemeester zei vandaag teleurgesteld te zijn in het besluit van Verhagen, maar de hoop nog niet op te geven. Urk rekent op de Raad van State en gaat proberen bij de provincie en de Tweede Kamer steun te krijgen voor haar strijd tegen de windturbines. Het verplaatsen van twaalf molens is volgens Kroon niet de makkelijkste weg, maar zeker niet ondoenbaar. "Wij zijn volhardend, niet onredelijk."

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ze zullen op Urk de vuile streken van Verhagen nog wel leren kennen. Let maar op: straks zingt het Urker Mannenkoor a capello "CDA WEG ERMEE!"

Of registreer je om te kunnen reageren.