Home

Nieuws 174 x bekeken 1 reactie

Ruim 11.000 bezoekers voor EmigratieBeurs

Houten - De EmigratieBeurs in Houten is zaterdag en zondag door ruim elfduizend mensen bezocht. Dat liet de organisatie zondag weten.

Vooral voor de Scandinavische landen, Duitsland en Frankrijk was veel belangstelling. Vorig jaar kwamen ruim negenduizend mensen zich oriënteren op een vertrek naar het buitenland.

Opvallend noemde de organisatie verder de interesse voor medische beroepen in Australië, Nieuw Zeeland en Canada. Op de beursvloer in Houten konden de potentiële emigranten kennismaken met bedrijven, buitenlandse regio's en organisaties. Via een Europese organisatie stonden er een miljoen vacatures in de bakken.

Elk jaar neemt de belangstelling toe om ergens anders dan in Nederland te gaan wonen en werken. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dagelijks gemiddeld 305 mensen emigreren. Men wil vooral weg om de hoge bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen van de multiculturele samenleving.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Den Haag zou zich eens moeten afvragen, wat is mis aan Nederland? Wat doen we verkeerd, dat zoveel mensen denken aan emigratie? Maar nee politiek Den Haag debateert gewoon verder of wel of geen hoofddoekje in bus of bejaardenhuis. Iedereen welkom op de universiteit en wel voor heel veel jaren, zolang je studeert druk je niet op de statistieken voor werkeloosheid, ben je niet werkzoekend, voor geemigreerden geldt hetzeflde.

Of registreer je om te kunnen reageren.