Home

Nieuws 482 x bekeken

Prijzen kropsla laag op zwakke markt

Bonn – De groothandelsprijzen van kropsla zijn tot dusver dit jaar duidelijk zwakker dan in de twee voorafgaande jaren. Dat constateert landbouwmarktbureau AMI. Per 12 stuks gaat het product op de veilingen en grootmarkten volgens het bureau van de hand voor rond de 8,50 euro tegen 10 euro februari vorig jaar.

De grootgrutters hebben afgelopen week geprobeerd de afzet op te krikken met acties die uitmondden in stukprijzen van 60 tot 90 cent, maar dat heeft volgens AMI-analist Michael Koch weinig zoden aan de dijk gezet. In de loop van deze week leverden met name groothandelsprijzen van het aanbod uit België verder in en de Franse groothandel doet het nauwelijks beter. Het aanbod uit Italië maakt weinig kans vanwege kwaliteitsproblemen en de teelt uit de Duitse glastuinbouw is zo klein dat het in het grote geheel geen vuist kan maken en een zaak blijft voor de absolute liefhebbers.

Of registreer je om te kunnen reageren.