Home

Nieuws 171 x bekeken 2 reacties

PVV en PPE overwegen zelf draagvlakstudie te doen

Zoetermeer – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) en het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) overwegen allebei het draagvlakonderzoek over productschappen op eigen initiatief uit te voeren als minister Henk Kamp beslist om de studie op te schorten.

Dat zeggen secretaris Jos Jongerius van het PVV en sectordirecteur Ben Dellaert van het PPE. Jongerius zegt verrast te zijn door de ontwikkelingen. ”De Kamer meet zich nu een oordeel aan over de productschappen zonder dat de achterban is geraadpleegd. Dat is teleurstellend.”

”Wij werken voor de ondernemers in de kolom. Zij brengen de heffingen bijeen en het is van belang dat zij worden gehoord en een oordeel over de productschappen kunnen geven. We dreigen nu in een Haagse politieke discussie te verzeilen.”

Jongerius en Dellaert melden dat de ingezette samenwerking tussen de werkorganisaties en de samenwerking bij de medebewindstaken wordt doorgezet. Hierbij zijn ook andere productschappen betrokken. De verwachting is dat volgen de maand een eerste blauwdruk van de samengevoegde werkorganisaties kan worden gepresenteerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dus het produktschap gaat haar eigen functioneren beoordelen ??. Die gaan natuurlijk echt niet zeggen dat het niet functioneerd. Het is overigens toch een beetje ( of veel ) flauwe praat want staatsrechelijk is het een orgaan volgens de Europese Commissie. Die hadden ok al kritiek op het functineren van de produktschappen. Hopenlijk werkt de tweede kamer ook voor de ondernemers in de kolom. Om te suggeren dat de tweede kamer dat niet doet is opvallend. Juist door het functioneren van de produktschappen ter discussie te stellen komt men juist wel voor de sector op en/of brengt men vooral alles onder de aandacht. Heffingen die worden opgebracht door de boeren mogen ook niet zomaar illigaal worden uitgegeven aldus de Europese Commisie.

 • no-profile-image

  ondernemer in de kolom

  De heren gaan zelf wel even een onderzoekje doen, want ze werken voor de ondernemers die de heffingen opbrengen!
  Hoe arrogant kun je worden!
  Koffie drinken bij LTO, NOP, eierhandel en slachterij , dat zijn dus niet de ondernemers die bestolen worden.
  Als de heren dan toch van plan zijn om te werken voor de primaire sector die uiteindelijk alles betaald, begin dan maar vast orde op zaken te stellen bij het CPE.
  Trap er niet in Henk Kamp , neem de moeite en ga zelf eens met de ondernemers praten !

Of registreer je om te kunnen reageren.