Home

Nieuws 176 x bekeken

Overijssel stopt met landinrichting

Zwolle – De provincie Overijssel heeft besloten om met onmiddellijke ingang te stoppen met de uitvoering van landinrichtingsprojecten en kavelruil.

De maatregelen maken deel uit van een breder besluit, waarin alle gebiedssprocessen worden stilgelegd. Gedeputeerde Piet Jansen zei tijdens een toelichting in Zwolle dat gedeputeerde staten genoodzaakt zijn deze noodstop te maken, omdat het rijk gezegd heeft de in 2006 gemaakte afspraken voor het landelijk gebied niet langer te willen nakomen.

De provincies zijn met staatssecretaris Bleker in gesprek om te komen tot een nieuwe bestuursafspraak. Gedeputeerde Jansen verwacht niet dat het overleg tussen rijk en provincies voor de statenverkiezingen tot resultaat zal leiden, zoals vorig najaar is afgesproken. ”De trein is nu absoluut tot stilstand gekomen.”

Projecten waarvoor al onomkeerbare verplichtingen voor zijn aangegaan, worden voortgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.