Home

Nieuws 189 x bekeken

Opgave middelengebruik bloembollen

Zoetermeer – Binnenkort verstuurt het Productschap Tuinbouw de jaaropgaveformulieren naar de bloembollentelers en broeiers. Zij kunnen dan het totaalverbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en energie in 2010 opgeven.

Bedrijven met minder dan een halve hectare bollen ontvangen geen formulier. Met de registratie geeft de bloembollensector invulling aan de afspraak met de overheid om ieder jaar het totaalverbruik van gewasbeschermingsmiddelen, mineralen en energie in beeld te brengen. De jaarlijkse inventarisatie maakt resultaten van milieu-inspanningen van de sector duidelijk zichtbaar.

De opgave van het verbruik van gewasbeschermingsmiddelen is verplicht; voor het verbruik van meststoffen en energie is de opgave vrijwillig. Broeiers hoeven alleen het energieverbruik te melden. Evenals in andere jaren voert het PT de opgaveregeling uit. Dit gebeurt op verzoek van het milieuplatform voor de bloembollensector van de KAVB. Flynth Adviseurs en Accountants verwerkt de gegevens van de jaaropgave. Deelnemers van PrimaBol kunnen de registratiegegevens per post of digitaal versturen naar Flynth. Bollentelers die zijn aangesloten bij MPS kunnen deze organisatie schriftelijk machtigen om de jaaropgave rechtstreeks op te sturen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.