Home

Nieuws 180 x bekeken

Ocap kan levering CO2 niet langer garanderen

Schiedam – Ocap kan levering van CO2 aan de glastuinbouw niet langer garanderen. De koolstofdioxide-leverancier heeft aangesloten telers een brief gestuurd met daarin een wijzigingsvoorstel in de huidige afrekenstructuur.

Telers betalen nu een vast bedrag voor een vaste afname van een hoeveelheid CO2. Ocap wil gaan leveren naar behoefte, omdat de voorraad CO2 beperkt is. In de afgelopen jaren kampte het bedrijf geregeld met doorvoerproblemen, waardoor tuinders zonder CO2-toevoer kwamen te zitten.

Ocap heeft nu erkent dat er problemen zijn met de levering, omdat de olieraffinaderij van Shell in Pernis, de belangrijkste bron van CO2, voorlopig de productie niet wil opvoeren. Ocap hoopt telers nu tegemoet te komen met een aanpassing in het contract. LTO Glaskracht zet echter vraagtekens en vindt dat de Ocap eerst de levering veilig moet stellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.