Home

Nieuws 221 x bekeken

Noordelijke Randstadprovincies bekijken fusie

Haarlem - De provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht onderzoeken een fusie. De komende zes maanden verkennen zij gezamenlijk welke voordelen er zijn in geval van een bestuurlijke samenvoeging, staat in een brief die de provincies donderdag aan minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken hebben gestuurd.

Een woordvoerder van de provincie Noord-Holland bevestigde vrijdag een bericht van RTL Nieuws hierover. De aanleiding voor het versturen van de brief is de wens van het kabinet tot 'bestuurlijke opschaling' in de Randstad, aldus de zegsman.

Vooruitlopend op het verkennende onderzoek gaan de drie provincies al intensiever samenwerken op terreinen als het openbaar vervoer, het onderhoud en beheer van provinciale wegen, de vergunningverlening en het verstrekken van subsidies.

"Wij verwachten dat intensivering van onze samenwerking op de hierboven genoemde terreinen een belangrijke bijdrage zal leveren aan een beter en efficiënter bestuur'', schrijven de drie commissarissen van de Koningin Leen Verbeek (Flevoland), Roel Robbertsen (Utrecht) en Johan Remkes (Noord-Holland).

Bij het fusieonderzoek worden ook de grote steden in de provincies, Amsterdam, Utrecht en Almere, betrokken. De provincies hopen komende zomer samen met de steden een concreet voorstel aan het kabinet te kunnen presenteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.