Home

Nieuws 444 x bekeken 24 reacties

Noord-Holland onderzoekt mogelijkheden ganzenvlees

Haarlem – De provincie Noord-Holland laat onderzoeken of het vlees van afgeschoten wilde ganzen kan worden afgezet als scharrelvlees.

De wilde gans mag onder voorwaarden worden geschoten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door LTO-Noord en CLM-onderzoek en advies. Het moet duidelijk maken hoe de ontwikkeling van het afschot zal zijn de komende jaren, wie aanbieders en afnemers van vlees zijn en welke partijen een rol spelen in de marktketen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat zeker 10 procent van de geschoten ganzen in de vuilnisbak verdwijnt.

Laatste reacties

 • no-profile-image


  Vorig jaar is er onderzoek verricht in de provincie friesland.
  Vraag daar eens om info.

 • no-profile-image

  Ik wil het CDA en mijnheer Jaap Bond d'r wel op wijzen dat de Grauwe Gans een bij WET beschermd dier is en dat het vreten van bij WET beschermde dieren zelfs in bananenrepublieken niet mag. Maar duidelijker ken het niet worden bewezen, dat Confessionele Gristenen het grofvuil der natie bennen.En dat schandvolk zwetst van Waarden en Normen. Om van te kotsen! WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  Ze kunnen in ieder geval altijd in de kroketten of fricandellen.
  Tegen de geachte Jan Warmerhuizen zou ik nog willen zeggen om zichzelf niet in zulke bewoordingen uit te laten over Islamieten want dan zou hij weleens gelazer kunnen krijgen.

 • no-profile-image

  Lid RFC ik ken het nog wel wat explicieter zeggen. Confessionelen van het CDA maken de schepping kapot om d'r zelf een paar gore centen beter van te worden. Ze bennen voor geen millimeter te vertrouwen en vreten het hele land uit. Te beginnen bij onze weerloze en door hun waardeloos bevonden natuur: nota bene het mooiste en wonderlijkste wat de Here ons gegeven heb! En dus herhaal ik het nog maar eris: WEG MET HET CDA! (en dat geldt vanzelf ook voor de SGP want die bennen al net zo erg wat de omgang met Gods vrije natuur betreft!)

 • no-profile-image

  Ga effe lekker stampvoetend met een spandoekje in Denhaag staan Jan, en val ons er niet mee lastig !!!
  Dat is toch mooi man, morgen Jan in het 8uur journaal die stampvoetend staat te schreeuwen weg met het cda, HA HA HA HA HA lijkt mij echt een leuk en zielig gezicht HA HA HA HA HA . Kom op Jan Warmenhuizen je kan het, en ik hoop je morgen in het journaal te zien.

 • no-profile-image

  Graanboer jij loop eeuwen achter man. Journaal? Rooksignaal zal je bedoelen. Wij verslaan het CDA vanzelf met Twitter, Facebook en Skype. Ga jij maar lekker staan te bléren en stamppot maken. Groetjes van het Muiderslot. En jij leg voor Pampus! HA HA HA WEG MET HET CDA! .

 • no-profile-image

  Nou Jan, bij jou zit volgens mij nogal wat frustratie. Jan, je moet niet generaliseren, beste kerel. Er zijn ook heel veel oprechte christenen hoor. En die kwets jij wel met jouw harde woorden. Dat wil jij toch ook niet.

 • no-profile-image

  Ja jaren voor Pampus gelegen met mijn bootje, heerlijk relax, en moet je jezelf nou eens horen man, je moet echt hulp zoeken !!!
  Wees niet bang,graanboertje is volop aan het twitteren, facebook, maar skype heb ik niet nodig. We zien je morgen in het 8uur journaal.

 • no-profile-image

  Niet op het journaal Graankever, maar op hyves. En RFClidmaat, d'r bennen altijd zwarte schapen in elke kudde. De RK-kudde is 100% knudde en dat zal het CDA-Zuid over 2 weken weer in de onderbuik gaan voelen. Mark my words: nog 3 verkiezingsronden en die club is geschiedenis! Maar ik woon hiero met nogal wat zwartgeklede statenbijbels om me heen en heb niet de ervaring dat die lui erg hard lopen om God's schepping te redden van de verwordingen door de antichrist. Want ook zwarte kousen laten zich graag ophouden door briljanten gordeltjes!

 • no-profile-image

  Waarom moeten we ganzenvlees onderzoeken op eetbaarheid. In het Oosten van Europa is het eten van gans net zo normaal als hier het eten van kip en Peking eend in China. Maar nee Nederland moet hier weer een commissie voor in het leven roepen, die moet onderzoeken of een puur natuur product wel eetbaar is. Als dit niet kan is de biologische landbouw ten dode opgeschreven. Als ik jager zou zijn, zou ik de geschoten eerste ganzen in mijn eigen vriezer doen en de rest afleveren bij de poelier net als geschoten evers en herten.

 • no-profile-image

  Ons buurland duitsland worden ook heel veel ganzen geconsumeerd, en er is een hele groootte afzet naar onze allochtonen in nedereland.
  Die Jan Warmenhuizen, wat loopt die toch weer te blëren, wat heeft deze man het toch moeilijk . En maar tegen iedereen aantrappen zonder rede, nooit met de oplossing komen. Wat een superzielig persoon. Hyves is niet meer vet man, dat zou jij moeten weten. Ga nou maar stampvoetend met je spandoekje in Denhaag staan, daar luchttje van op HA HA HA HA HA

 • no-profile-image

  Ik moet wel zeggen, dat Jan eigenschappen van een bepaalde bevolkingsgroep omschrijft, die ik wel herken. Weet je wat het is? het blijken vaak ook gewone en niet zo bijbelvaste mensen zoals ik. Die ook liever een malse biefstuk of varkenshaas verkiezen boven het onsmakelijke ganzevlees. Maar als 't door de frincandellen gedraaid is vreten ze 't ook. Zeg Jan, wat vindt jij van Camil Eurlings?

 • no-profile-image

  Wat ik van dat Limburgse stuk rijstevlaai vind zal ik je zeggen best RFClid. D'r gebeurd percies wat ik al meteen tegen mijn vrouw zei toen die Limbo aftrad om 'aan zijn gezin te gaan werken'. Hij aasde gewoon op een vetbetaalde baan buiten de politiek, want als minsiter kon hij nooit boven de Bakellende norm verdienen. Bij de KLM wel! Maar ze zullen daar vanzelf gauw merken wat ze binnen hebben gehaald. Al na de eerste crash met een overloaded cargokist! Ganzenvlees is trouwens best smakelijk, maar niet van ouwe beesten maar van jonge dieren. En dat ken een jager bij Grauwe Ganzen nooit zien als hij ze uit de hemel naar de hel knalt. Pas op tableau- of beter-pas in de slachtkeuken of op tafel blijkt dan als het om een ganzenbout met een miljoen vlieguren gaat. Eet smakelijk! Melkboer: toen de 10 uursregeling d'r nog was werden d'r in de Alblasserwaard en op het Kampereiland (hé toevallig zeg; in de Biblebelt) honderden kollen per ochtend afgeknald en gewoon ondergespit of op een vuilnisbelt gestort. Wij kregen daarvan toen melding van de beheerder van de stort van Alblasserdam en van een 'gastjager' uit Doesburg die dit als veearts niet kon verkroppen. En in De Nederlandse Jager stond het advies om van geschoten ganzen alleen de borst eraf te snijden voor op tafel en de rest in het veld te laten leggen, aan de varkens of honden te voeren of op de composthoop te mikken. Dat is makkelijk na te bladeren. Grauwe Ganzen bennen trouwens bij WET beschermd en we kennen het in dit land vanzelf niet maken om onze beschermde diersoorten als wildbraad te gaan opvreten. En al helegaar niet om d'r in te gaan handelen. Daarom zeg ik nog maar es: WEG MET HET CDA/VVD kabinet, de onbeschaafde uitvreters van dit mooie land!

 • no-profile-image

  ik vind de stukjes van Jan Warmenhuizen bijzonder kwetsend, ik snap nog steeds niet waarom ze niet geweerd worden. Menig maal heb ik op ongepast opgegeven maar wat doet de redactie hiermee??????

 • no-profile-image

  Het is zo een mannetje wat thuis niks te vertellen heeft, dus moet die zijn agressie kwijt op het internet, best sneu voor hem om zo te moeten leven. Als die nou nog eens wat zinnigs had, maar nee alleen maar dom gezwets.

 • no-profile-image

  Ach jongens ik zeg gewoon in klare taal wat er allemaal voor vuiligheid wordt uitgevreten door de jagende regenten van de CDA/VVD kliek en hun gelukkig snel afbrokkelende achterban. De redactie heb vanzelf wel wat beters te doen dan ware feiten weg te vegen. Kranenburg, mijn stukjes bennen alleen maar kwetsend voor lieden die zich misdragen. Fatsoenlijke mensen hebben van mij niks te duchten. Hou jezelf dus een spiegel voor en laat de boodschapper in zijn waarde.

 • no-profile-image

  Idd Jan, jij zegt gewoon wat heel veel mensen over het uitschot der maatschappij, zijnde jagers, denken. Goed gedaan Jan. Je kunt jagers gewoon niet genoeg aan de schandpaal binden of hangen. Het zijn de vernielers van onze natuur, maar worden gesteund door de misselijkmakende regenten van CDA en VVDballetjes. Na 2 maart wordt alles anders.
  en wat betreft het eten van ganzenvlees?? Het is vreselijk dat die dieren voor de lol uit de lucht worden geschoten, maar als dat wordt teogestaan door met name het CDA, doe dan wat met dat vlees. Ik hoef het spul niet en voor degenen die het wel eten, hoop ik dat het radioactief is besmet.

 • no-profile-image

  Anti Jicht aan die radioactiviteit wordt gewerkt. Door de kernenergieplannen van het CDA! Kijk es even in de Gelderlander 'zwanenredster achtervolgd met shovel', 'zwanenjager schoot op overjarig gras', 'zwanenmeisje door media overvallen' en 'zwanenjager schiet met vergunning provincie'. Dan ken je jouw hart weer ophalen aan de smeerlapperijen van het Schroot der Maatschappij. In de bijbehorende fora kom je vanzelf bekenden tegen.

 • no-profile-image

  Anti Jicht, ik hoorde vanavond dat d'r in het diepste geheim onderzoek wordt gedaan naar de eetbaarheid van electoraal afgeschoten CDA-vreesvee. D'r schijnen d'r nou al verscheidene met Abortus Bang en Rotkreupel rond te hinkenlen. Die bennen vanzelf oneetbaar! De kliko in met die hele handel. WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  He Jan wat hoor ik nu, kom je over 1,5 jaar al weer vrij ???

 • no-profile-image

  He Jan wat hoor ik nu, kom je over 1,5 jaar al weer vrij ???

 • no-profile-image

  Graanboer, je moet de groeten van Jan Warmenhuizen hebben. Hij heeft een korenbeurs geopend in Zwammerdam. Daar kun jij al jouw moederkoren laten doordraaien.

 • no-profile-image

  Is het echt waar ??? Komt die voor zijn daden alweer zo snel vrij ???

 • no-profile-image

  Over welke daden heb jij het nou graanboer? Jij moet eerst maar eens gaan leren om kaf van koren te onderscheiden.

Laad alle reacties (20)

Of registreer je om te kunnen reageren.