Home

Nieuws 249 x bekeken

NVV: zorgen over Duitse varkensprijs

Hardenberg – Een stijging van het aantal varkensslachtingen hoeft in Duitsland niet te leiden tot hogere varkensprijzen, maar kan ook een daling te zien geven.

Die zorg uit voorzitter Wyno Zwanenburg van de Nederlandse Vakbond (NVV) naar aanleiding van het voornemen van Duitse slachterijen om hun productie de komende jaren op te voeren.
Duitse slachterijen willen het aantal slachtingen de komende jaren uitbreiden met 21 procent. Zij verwerkten in 2010 zo’n 58,3 miljoen vleesvarkens. ”Door de toename hoeft de Duitse varkensprijs niet te stijgen. Varkensvlees brengt mogelijk minder geld op door het grotere aantal slachtingen. Bovendien breiden slachterijen hun capaciteit alleen uit als zij goede marges op de inkoop van varkens realiseren. Ook neemt de kwetsbaarheid toe. Dat blijkt wel uit de recente dioxine-affaire”, stelt Zwanenburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.