Home

Nieuws 206 x bekeken

Mobiliteitscentrum minder bemiddeld door milde crisis

Zoetermeer – Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw heeft door uitblijven van grote aantallen faillissementen in 2010 minder werkzoekenden bemiddeld dan verwacht.

De taken van het centrum zijn daardoor meer verlegd naar opleidingsadviescentrum voor glastuinbouwbedrijven. Dat blijkt uit resultatenmeldingen van het centrum over 2010.

In het bestaan van het centrum sinds 2009 hebben 646 mensen zich gemeld bij het centrum. Er zijn 339 mensen aan werk geholpen. Het aantal van 646 mensen past bij de bijgestelde doelstellingen. Aanvankelijk was gerekend op 1000 werknemers, omdat gevreesd werd voor een faillissementsstroom van 5 tot 10 procent.

Voor het opzetten en uitvoeren van het centrum is in totaal ruim een miljoen euro uitgetrokken, maar volgens FNV-onderhandelaar Gerard Roest is dat geen slechte investering geweest. Naast de bemiddelde werknemers hebben consulenten bedrijven benaderd om opleidingsplannen op te stellen. ”Dat zit er bij veel bedrijven nog niet zo in.”

Roest hoopt dat het centrum een permanent bestaan krijgt. De werknemers die werken in opdracht van het centrum worden betaald uit het arbeidsfonds van Colland. Werkgevers en werknemers betalen dus via heffingen voor de opleidings- en bemiddelingsdiensten.

Zo kan het centrum een rol gaan spelen voor geïnteresseerden uit de arbeidscampagne It’s Alive. Jongeren kunnen voor een actueel overzicht van vacatures in de tuinbouw doorklikken naar de website van het centrum.

Of registreer je om te kunnen reageren.