Home

Nieuws 231 x bekeken 1 reactie

Minder aanvoer sla uit Murcia

Volgens Proexport, de organisatie van producenten en exporteurs uit Murcia, ligt de aanvoer van sla deze week op het laagste niveau van dit seizoen. De lage nachttemperatuur van dit moment is hiervan de oorzaak.

De kilo´s ijsbergsla die momenteel geoogst kunnen worden in Murcia en Almeria liggen de laatste weken aanmerkelijk onder de beoogde productie, als gevolg van het weer waar telers mee te maken hebben. De lage nachttemperatuur heeft de groei van de sla tot stilstand gebracht en dat zal de komende weken te merken zijn in het aanbod uit deze regio. Voor de rest van deze week wordt een nachttemperatuur van 4 tot 6 graden verwacht. Overdag loopt het kwik op tot 16 tot 17 graden de komende dagen.

“Aan de lage nachttemperatuur van de laatste drie weken moet de nachtvorst van eind december worden toegevoegd. De schade daarvan was ook aanzienlijk”, zegt Felipe Gómez, commercieel directeur van SAT Peregrín, die benadrukt dat “het in ons geval gaat om de slechtste week dit seizoen, waarbij we maar kunnen voldoen aan 50% van ons programma.”

Voor Juan Alfonso Sánchez, commercieel directeur van Grupo G’S España is deze situatie te wijten aan “het slechte weer de laatste 30 dagen, met weinig licht overdag en kou en vorst gedurende de nacht, waardoor de groei weg valt en we de komende weken minder aanvoer zullen hebben dan verwacht.”

Spaanse export van sla
De Spaanse export van sla bedroeg 564.774 ton in 2009, waarvan 438.120 ton afkomstig waren uit Murcia. De belangrijkste afzetmarkten van Murcia zijn Duitsland en Engeland. In 2009 werd 263.585 ton in Duitsland afgezet en 155.111 ton in Engeland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ukwcfkneg

    ldlYJI yffbdhsincfp, [url=http://egalrznpmrmu.com/]egalrznpmrmu[/url], [link=http://uezjhakaoafn.com/]uezjhakaoafn[/link], http://jzuiekvijafa.com/

Of registreer je om te kunnen reageren.