Home

Nieuws 204 x bekeken

Meer Brits rundvlees naar Nederland

Londen – Groot-Brittannië heeft in de maand november bijna 64 procent meer rundvlees naar Nederland uitgevoerd dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden van 2010 lag de uitvoer naar ons land ruim 36 procent hoger.

Dat blijkt uit cijfers van het schap voor de rundvee- en schapenhouderij Eblex. In totaal wisten de Britten in november 11.829 ton rundvlees aan het buitenland te verkopen, bijna de helft meer dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden komt de export van rundvlees daarmee uit op 97.200 ton. De uitvoer naar Polen is zelfs vertienvoudigd terwijl Duitsland zes keer zoveel Brits rundvlees afnam. Behalve naar ons land, de grootste buitenlandse afnemer voor de Britten, namen ook andere grote klanten als Frankrijk en Italië flink meer af.

Tegelijkertijd kan Eblex melden dat de Britten zelf in de Kerstperiode bijna 13 procent meer rundvlees kochten. Vooral runderrollades deden het goed hoewel in volume gesproken gehakt de grootste groeier blijft. Eblex denkt dat steeds meer mensen met de Kerst weer eens wat anders op tafel willen zetten dan de traditionele kalkoen of rundvlees bereiden voor de dagen na de Kerst, zeker nu Tweede Kerstdag (niet voor alle Britten een vrije dag) dit keer op een zondag viel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.