Home

Nieuws 424 x bekeken

Loek Hermans nieuw boegbeeld tuinbouw

Naaldwijk – Loek Hermans wordt voorzitter van de nieuwe lobby-organisatie Greenport Holland. Daarmee volgen overheidspartijen en bedrijfsleven in Greenport Nederland de aanbevelingen van de Adviesgroep Nijkamp.

Deze onderzocht in 2010 de vitaliteit van het tuinbouwcluster en adviseerde tot vorming van een lobbyorganisatie en boegbeeld.

Gekozen is voor een model als Bouwend Nederland, met daarin Eelco Brinkman als boegbeeld. Hermans was de laatste jaren voorzitter van MKB Nederland. Hij stopt met die functie op 10 februari en treedt op 15 februari in dienst van Greenport Nederland.

Met zijn aantreden, en met de inrichting van de nieuwe vereniging Greenport Holland, wordt de lobbykracht van het totale tuinbouwbedrijfsleven eenduidig versterkt, denken de aangesloten partijen. Zijn benoeming geldt voor vier jaar.

”Met zijn enorme kennis en ervaring verwachten we een optimale politieke en bestuurlijke lobbyinzet voor alle tuinbouwondernemers”, aldus algemeen directeur Timo Huges van Bloemenveiling FloraHolland namens de benoemingscommissie, waarin ook Rabobank en LTO Glaskracht zitting hadden.

Of registreer je om te kunnen reageren.