Home

Nieuws 146 x bekeken

LTO Noord Gelderland wil betere verkaveling

Arnhem – De Gelderse landbouw doet het heel goed, maar de verkaveling van de bedrijven is slecht.

Daar moet iets aan gebeuren. Die oproep doet voorzitter Ben Lichtenberg van LTO Noord Gelderland aan de Gelderse politiek. ”Veel bedrijven hebben een slechte structuur doordat het land heel versnipperd is. Met de steeds groter wordende bedrijven neemt dit probleem toe”, aldus Lichtenberg.

Gedeputeerde Ruimtelijke ordening Co Verdaas van Gelderland reageert niet negatief op de wensen van Lichtenberg. ”Maar dan moet je een ruilverkaveling wel verplicht stellen. Anders gaat het niet werken. Dan houden we versnipperde bedrijven omdat een aantal bedrijven niet mee willen doen”, verwacht Verdaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.