Home

Nieuws 271 x bekeken

Kerry Group zet bijna 10 procent meer om

Dublin – Het Ierse voedings-, zuivel- en ingrediëntenbedrijf Kerry Group heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van vijf miljard euro, dat is 9,7 procent meer dan een jaar eerder. De handelswinst ging met 11,3 procent omhoog naar 470 miljoen euro.

Ongeveer driekwart van de verkopen komt voor rekening van de divisie ingrediënten en smaakproducten. Hier spelen vooral de opkomende markten een steeds belangrijker rol, met een groei van meer dan 26 procent in de Aziatische-Pacific regio.

Bij de voedingsproducten ging de omzet met 1,3 procent omhoog. Kerry tekent daarbij aan dat de Ierse markt moeilijk blijft. Op de belangrijke Britse markt gingen de zaken echter beter, vooral met de gekoelde kant-en-klaar maaltijden waarmee Kerry nu de grootste leverancier voor Britse afnemers is geworden.

Volgens algemeen directeur Stan McCarthy vormen de hogere inkoopkosten een zorgenkindje maar verkeert Kerry toch in een uitstekende positie om in het lopende jaar verdere groei te realiseren. Kerry verwacht dit jaar meer dan 300 miljoen uit te geven aan acquisities nadat het afgelopen jaar al tien, meest kleinere, bedrijven heeft ingelijfd.

Of registreer je om te kunnen reageren.