Home

Nieuws 187 x bekeken

Kamp wil bedrijven sluiten bij illegaal inlenen arbeid

Den Haag - Bedrijven die meer dan eens worden betrapt op het inlenen van arbeidskrachten via illegale uitzendbureaus dienen te worden gesloten.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil de wet op dit punt aanpassen, zei hij woensdagavond in een uitzending van tv-actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Nieuwsuur liet beelden zien van Poolse werknemers, die onder slechte omstandigheden moesten werken, slecht waren gehuisvest tegen hoge kosten, en voor tal van zaken flinke boetes moesten betalen aan hun werkgever.

Enkele werknemers, ingeleend via uitzendbureau Vakomo, zouden naar de rechter willen stappen. Het uitzendbureau wilde niet reageren.

Eind 2009 nam het parlement al een wetswijziging aan die werkgevers aansprakelijk stelt voor het betalen van loon, wanneer zij werken met niet-gecertificeerde uitzendbureaus. Daarnaast dienen uitzendbureaus zich te registreren in het handelsregister.

Ook is besloten dat de Arbeidsinspectie, Belastingdienst en de uitzendbranche vaker en makkelijker gegevens uitwisselen, om illegale praktijken uit te bannen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.