Home

Nieuws 167 x bekeken

Kamer praat over noodfonds boeren Moerdijk

Den Haag - De Tweede Kamer praat donderdag met staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) over de agrarische bedrijven die zijn getroffen door de chemiebrand in Moerdijk.

Na de brand bij Chemie-Pack, die minister Ivo Opstelten (Veiligheid) een ramp noemde, konden onder de rook liggende spruitjes- en preitelers de groenten enkele weken niet van het land halen en verkopen, vanwege mogelijke risico's voor de volksgezondheid.

Landbouworganisatie LTO drong eerder al aan op een schadevergoeding, omdat dit niet tot de normale bedrijfsrisico's behoort. Ook in de Tweede Kamer is eerder al gevraagd om een - tijdelijke - noodregeling. Esmé Wiegman (ChristenUnie) herhaalt het verzoek donderdag. Zij neemt het dit kabinet kwalijk dat het de gedupeerde boeren in onduidelijkheid laat. De handelwijze van het kabinet schaadt het vertrouwen in de overheid, vindt Wiegman, die wil dat de schade voor de telers snel wordt getaxeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.