Home

Nieuws 334 x bekeken

KWS Saat ziet winst en omzet fors stijgen

Einbeck – De winst van KWS Saat is de laatste zes maanden op jaarbasis 13 procent gestegen tot 63,6 miljoen euro.

De omzet steeg in dezelfde periode 25 procent tot 151 miljoen euro. De Duitse producent van zaaigoed zag de vraag naar maïszaad met 60 procent stijgen.

KWS Saat verklaarde de eerder ingeslagen strategie voort te zetten. Volgens deze strategie zoekt KWS Saat naar uitbreiding van productielocaties in het buitenland. Tevens wil KWS Saat investeren in onderzoeksfaciliteiten op de thuisbasis Einbeck, in het Midden van Duitsland.

KWS Saat verwacht dat de prijs voor agrarische grondstoffen de komende maanden verder oploopt. Bij hoge prijzen zijn boeren geneigd grotere volumes te gaan produceren, en de vraag naar zaaigoed voor graan en suikerbieten neemt volgens KWS Saat dan ook toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.