Home

Nieuws 396 x bekeken

'Johann Strauss' winnaar naricissenkeuring

De grootkronige narcis ‘Johann Strauss’ is de winnaar van de eerste speciale narcissenkeuring die deze week is gehouden. Met 9,30 punten werd door M.H. van der Zon ingezonden pot als beste beoordeeld.

De nieuwere cyclamineus cultivar ‘Emcys’, die eveneens Van der Zon werd ingezonden, scoorde 9,17 punten. Alfons Kuip zette de oude vertrouwde dubbele narcis ‘Van Sion’ neer en kreeg 9,10 punten. De eveneens dubbele ‘Doctor Witteveen’ van H. Wijnhout en Zn. scoorde 9 punten.

Fa. Veul, Anna Paulowna zette een grote collectie neer. Maar liefst vijf van de inzendingen van dit bedrijf scoorde 9,0 punten of hoger. Het hoogste scoorde de grootkronige ‘Wild Carnival’ met 9,20 punten.

Trompetnarcis ‘Pistachio’ behaalde 9,10 punten De grootkronige ‘Prof Einstein’ en de spleetkronige ‘Cassata’ verwierven beide 9 punten.

Narveco liet een prachtige pot van de narcis ‘Dinnerplate’ zien. Deze grootkronige narcis heeft een zeer grote kroon die min of meer plat op het dekblad ligt. Deze variëteit kreeg 9 punten toegekend door de jury.

Kapiteyn Speciale Cultures uit Anna Paulowna liet eveneens een grote collectie zien. De vele tientallen narcissencultivars zijn nog de gehele week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse te bewonderen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.