Home

Nieuws 222 x bekeken

Haluco: product via code nu per locatie te herleiden

Bleiswijk - Haluco voert op verpakking van groente nieuwe codes voor locaties van aangesloten telers. Dat is het gevolg van invoering van de locatiecodering uit het Frug I Com Service Pack Basic. Daarmee wordt de tracering verfijnd.

Het handelshuis kan op palletniveau bijhouden welke leverancier bij de levering betrokken is. “Het was al mogelijk om met GlobalGapcodes product tot bedrijfsniveau te herleiden. Met deze codes kunnen we een stap verder en het per teeltlocatie bepalen”, laat Haluco weten.

Uiteindelijk kan met de nieuw locatiecodering een nog gedetailleerde herkomstbepaling ontstaan. Aangesloten telers bij telersvereniging BGB krijgen namelijk de beschikking over tien unieke locatiecodes voor teeltlocaties of pakstations.

Volgens het handelshuis is Haluco voorloper op de markt, maar moet de codering als standaard bedrijfsinformatiesysteem worden ingevoerd in de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.