Home

Nieuws 252 x bekeken

Greenery sluit distribitiecentrum in Maasland

Barendrecht – The Greenery sluit eind dit jaar zijn distributiecentrum in Maasland. De afzetorganisatie in groente en fruit stelt dat afnemers een meer directe manier van levering willen.

De versketen moet korter en er wordt vaker direct vanaf telerslocatie verladen. De stap is ook een bezuinigingsmaatregel. Hoeveel de afzetorganisatie bespaard is onduidelijk.

De activiteiten worden vooral naar Bleiswijk verhuisd, maar mogelijk ook naar de locatie Venlo en Barendrecht. The Greenery houdt na de sluiting eind dit jaar twee hoofdlocaties over: Barendrecht en Bleiswijk. Buiten deze twee zijn er nog vestigingen in onder meer Venlo, Zaltbommel en Breda.

De maatregel is een volgende stap in het logistieke herstructureringstraject Slimmer en Beter. Het is ook niet de laatste maatregel, zo stelt een woordvoerder. ”Er zullen de komende jaren nog maatregelen volgen om de logistiek te verbeteren.”

De sluiting houdt geen verband met het nieuwe samenwerkingsmodel, waarbij T-telers eigen diensten kunnen inkopen van buiten de coöperatie. ”Dat product moet dan nog steeds langs een Cofortavestiging”, stelt de woordvoerder.

In Maasland wordt vooral glasgroente gedistribueerd. The Greenery kijkt of de locatie in Bleiswijk mogelijk uitgebreid moet worden voor de extra capaciteit. Twee jaar geleden sloot The Greenery al de vestiging in De Lier.

Voor personeel is een sociaal plan in werking getreden. The Greenery verwacht een deel van het personeel te herplaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.