Home

Nieuws 190 x bekeken

Goede prestaties tulpen

Aalsmeer - De prijzen die op de bloemenveilingen voor tulpen worden gerealiseerd zijn bemoedigend. Dat kan nog wat worden met Valentijnsdag op komst.

In de verslagweek werden op de vestigingen van FloraHolland ruim 84 miljoen tulpen aangevoerd die voor gemiddeld € 0,144 van de hand gingen. Een halve cent minder dan vorige week bij een toename van 1 procent. Ten opzichte van vorig jaar werden er 10 procent meer stuks aangevoerd.

In Aalsmeer kwamen deze week weer meer tulpen op de klok. De gemiddelde prijs kwam uit op € 0,15 en dit is ruim € 0,015 hoger dan vorig jaar in dezelfde week. Grote transacties vielen in het supermarkt segment. Het zwaardere segment en de cultivars met een aparte bloemvorm (crispa's en parkieten) hadden het wel moeilijker en kwamen matig weg. Deze week werden ook de eerste 'Franse' tulpen aangevoerd waarvan de mooiste partijen een euro per steel deden.

In Rijnsburg werden de tulpen deze week steeds een klein beetje goedkoper om uiteindelijk toch nog op een middenprijs van € 0,152 uit te komen. Tulpen voor het retail segment brachten € 0,13 - € 0,14 op. De kleuren paars, lila, geel en wit deden het iets beter.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.